Dental Faqs

Pyetjet e bëra shpesh
Pyetje

Ne kemi përpiluar një listë më poshtë të pyetjeve më të zakonshme në lidhje me dhëmbët që marrim. Nëse keni një shqetësim që nuk është adresuar këtu, ju lutemi na tregoni. Ne gjithmonë kërkojmë të përmirësojmë pyetjet dhe përgjigjet tona dhe t’i bëjmë ato më të dobishme.

Pse duhet të zgjedh kujdesin dentar jashtë vendit?

Kjo përgjigje është e lehtë – kosto dhe cilësi. Kur llogaritni koston e kujdesit dentar jashtë vendit, duhet të krahasoni mollët me mollët. Një implant dentar në MB mund të kushtojë deri në 2,500 £ (4,000 dollarë në SHBA), por në klinikën My Dental Tourism, ju do të paguani vetëm 600-750 € për një implant Premium me 10 vjet garanci të përjetshme.
Kurora, urat dhe fasetat janë gjithashtu shumë më pak të kushtueshme. Për shembull, një kurorë tërësisht qeramike dhe rimeso porcelani kushtojnë vetëm 250 € secila.
Përsëri, ju mund të prisni të paguani 70-80% më shumë në MB dhe vendet e tjera të Evropës Perëndimore. Ne ofrojmë kuotat fillestare me email, kështu që sa më shumë informacion të na jepni aq më i mirë është kuotimi.
Në My Dental Tourism të gjitha radiografitë, konsultat dhe ekzaminimet janë falas!

Shumica e trajtimeve komplekse mund të përfundojnë në 2 deri në 3 muaj në varësi të kohës së shërimit, dhe natyrisht, materialet tona janë të cilësisë më të lartë.
Ne kemi instaluar mijëra implante dentare, kurora, ura dhe fashetë që nga fillimi i karrierës së tij.
Ndoshta ju duhet vetëm një kanal rrënjësor ose një trajtim tjetër njëditor. Cilatdo qofshin nevojat tuaja dentare, My Dental Tourism mund t’ju ndihmojë në një mjedis pa dhimbje.

A mund të marr një dentist me përvojë?

Po, në My Dental Tourism, dentisti ynë kryesor dhe specialist në kirurgjinë orale dhe implantologji ka punuar me pacientë italianë, gjermanë, britanikë, grekë dhe irlandezë që nga viti 2005 dhe trajton të gjithë pacientët tanë të huaj. Ai ka kryer mbi 2.500 implante dentare me një shkallë suksesi prej 99,8%.

Mjeku im rekomandoi një plan të ndryshëm nga ai që sugjeruat. Si mund ta di se cila është e duhura?
Çdo problem dentar mund të zgjidhet me të vërtetë në disa mënyra. Prandaj, nuk është e pamundur që të dyja opsionet e trajtimit të jenë të pranueshme nga pikëpamja profesionale. Është e drejta dhe detyrimi i pacientit të pyesë çdo gjë që dëshiron të dijë përpara se të pranojë një trajtim të caktuar. Është detyra jonë t’ju japim informacion sa më të saktë dhe të besueshëm.
Si e di që materialet janë cilësore?
Në My Dental Tourism ne përdorim vetëm produkte të cilësisë më të mirë të çertifikuar CE dhe para se të mbërrini ne do t’ju njoftojmë se çfarë produkte do të përdorim. Pas trajtimit, çdo pacient merr të gjitha certifikatat e cilësisë për produktet e përdorura në trajtime, të firmosura nga laboratori dhe mjeku ynë. Nëse po i krahasoni produktet tona me produktet e përdorura dhe të ofruara nga dentisti juaj, ju lutemi sigurohuni që po i krahasoni mollët me mollët, jo mollët dhe portokallet. Ne do t’ju tregojmë për produktet tona në mënyrë që të siguroheni që të keni të njëjtin informacion nga dentisti juaj lokal.
Sa kushton udhëtimi, akomodimi dhe transporti?
Ne kemi apartamente në qendër të qytetit për një çmim të arsyeshëm dhe kemi marrëveshje me hotelet lokale. Shumica e kostove janë rreth 25-40 € për një natë në një apartament në qendër të qytetit. Hoteli fillon nga 30 € për natë. Transporti për në dhe nga aeroporti i Tiranës dhe nga apartamenti në klinikë është FALAS. Koha e qëndrimit varet nga trajtimi. Edhe me shpenzimet për akomodimin dhe udhëtimin, kursimet tuaja duke zgjedhur My Dental Tourism do të jenë ende të mira, rreth 70-80%.
E gjithë kjo tingëllon mirë, por ende nuk jam i sigurt për koston e kujdesit dentar jashtë vendit?
Zgjedhja e Turizmit tim Dentar do të thotë se nuk ka kosto të fshehura. Për shembull, kuota për implantet dentare është fikse si kosto e kurorave, urave, mbushjeve, ekstraktimeve etj. Ne e kemi shumë të qartë se çfarë trajtimesh po ofrojmë, produktet që përdorim, sa kohë do të zgjasë dhe sa vizita në cilën periudhë kohore. Konsultat me ne dhe të gjitha radiografitë janë gjithashtu falas.
Si mund të marr një kuotë?
Plotësoni formularin tonë të shkurtër dhe ne do t’ju dërgojmë një ofertë falas brenda 24 orëve. Filloni me buzëqeshjen tuaj të re, të mrekullueshme sot. Sigurohuni që të na jepni sa më shumë informacion që të jetë e mundur në mënyrë që ne t’ju japim një kuotë të saktë. Nëse keni një radiografi ose një citim nga dentisti juaj lokal, ju lutemi përfshini ato gjithashtu.
https://mydentaltourism.com/wp-content/uploads/2023/11/DSC08968-1-1280x853.jpg

Shkarko broshurën

Shkallësoni në mënyrë energjike kompetencat thelbësore të së ardhmes përkundrejt përvojave me ndikim. Sintetizoni në mënyrë dramatike skemat e integruara me rrjete optimale.

Më thanë se nuk mund të bëj implante sepse nuk kam mjaft kockë në nofull. Si mund të jem i sigurt se ky është vërtet rasti im?
Si në të gjitha diagnozat e tjera, disa opinione janë të mirëseardhura. Stomatologjia implantare ndonjëherë kufizohet me përvojën e mjekut që kryen stomatologjinë implantare. Një numër i madh i implanteve të vendosura me sukses do të thotë se mjeku ka hasur në procedura ose procedura jo shumë të thjeshta të cilat kërkojnë zgjidhje joortodokse. Defektet kockore që janë pasojë e drejtpërdrejtë e periodontitit mund të rigjenerohen. Kjo arrihet duke ristrukturuar kockën e humbur. Sidoqoftë, kjo qasje është e vlefshme vetëm për lloje të caktuara të defekteve. Procedura bëhet duke përdorur teknika mikrokirurgjikale, pas përgatitjes së duhur të pacientit dhe vetëm nëse më parë është hequr inflamacioni aktual. Defekti pastrohet dhe dezinfektohet. Pas kësaj vendosen substancat biologjikisht aktive për të favorizuar krijimin e substancës së re kockore dhe indeve të tjera mbështetëse. Kocka artificiale mund të shtohet nëse është e nevojshme. Kur kemi të bëjmë me defekte më të mëdha, procedura përfshin mbushjen e defekteve me kockë artificiale dhe mbulimin e tyre me membranë më pas.
A është e mundur të nxirret një dhëmb dhe të vendoset një implant në një vizitë?
Po, është e mundur, por jo gjithmonë. Mjeku merr vendimin gjatë procedurës. Një implant vendoset në maksimum 30 minuta.
Më mungojnë disa dhëmbë, a duhet të zëvendësohen secili me një implant të veçantë?
Nr. Nëse ju mungojnë disa dhëmbë, ata nuk duhet të zëvendësohen secili me një implant dentar të veçantë. Edhe pse implantet janë rrënjë artificiale, një implant mund të përdoret për të zëvendësuar një ose më shumë dhëmbë duke i bashkangjitur implantit ura. Nevojat e çdo pacienti ndryshojnë dhe numri i implanteve të nevojshme për çdo pacient të veçantë do të përcaktohet nga një sërë faktorësh klinik.
Nuk më pëlqen ngjyra e dhëmbëve të mi. Çfarë mund të bëj për këtë?
Zbardhja e dhëmbëve është vetëm një nga teknikat që mund të përdoret për të përmirësuar pamjen estetike të dhëmbëve tuaj. Në varësi të ngjyrës, madhësisë dhe shpërndarjes së tyre, janë të mundshme edhe procedura të tjera estetike, para së gjithash, fasetat prej porcelani dhe kurora qeramike. Na vizitoni pa detyrim dhe zbuloni se cila zgjidhje do të ishte më e mira në rastin tuaj.
Si të përgatitemi për operacionin e zgavrës me gojë?
Asnjë panik. Sigurisht që ka situata më të dëshirueshme sesa të shtrihesh i pafuqishëm në një karrige dentisti me gojë hapur duke dëgjuar zhurmat e sfondit. Operacionet e zgavrës me gojë janë me të vërtetë të pakëndshme, megjithatë, ato janë pa dhimbje. Megjithatë, duhet kujdes: anestezia lokale nuk përjashton ndjenjën e presionit. Megjithatë, presioni nuk është dhimbje dhe nëse jeni të përgatitur për atë ndjesi të veçantë, do ta përballoni më lehtë operacionin. Në fund të fundit, gjithçka është në kokë, apo jo?
Si të përgatitemi?
 • Në varësi të vështirësisë së ndërhyrjes, mbani parasysh që disa ditë para operacionit si dhe disa ditë pas operacionit nuk duhet të sforcoheni fizikisht ose të flisni shumë.
 • Mbushni frigoriferin tuaj: ushqim për fëmijë, supa dhe çdo lloj ushqimi që mund të pritet në copa të vogla ose të bëhet pure.
 • Shtoni një jastëk shtesë. Pozicioni më i lartë i kokës do të ndihmojë në zvogëlimin e ënjtjes.
 • Përgatitni disa kompresa ftohëse. Ftohja pas operacionit pakëson ënjtjen dhe lehtëson dhimbjen. Aplikoni kompresat në intervale dhe mos vendosni objekte të ftohta direkt në fytyrë – mbështillini me një leckë.
 • Bëni një vizitë në farmaci: gjatë intervistës konsultative shkruani këshillat për periudhën pas operacionit. Blini një zgjidhje shpëlarëse 0,12% CHX dhe disa qetësues kundër dhimbjeve (ibuprofen ose Analgin p.sh.). Merrni gjithashtu një krem për kujdesin e buzëve – vazelinë ose të ngjashme.
 • Furnizohuni me disa tampona garzë. Pas operacionit ekziston rreziku i hemorragjisë dhe mund të ndalet lehtësisht duke ushtruar pak presion në vendin e gjakderdhjes. Sa më gjatë të jetë presioni, aq më mirë. Pemët e letrës nuk janë të përshtatshme sepse priren të shpërbëhen dhe copa të vogla mund të arrijnë në plagë. Hemorragjitë e zgavrës me gojë zakonisht duken më serioze se sa janë në të vërtetë: përzierja e gjakut me pështymë mund të japë një ndjesi të një hemorragjie shumë më të konsiderueshme. Në asnjë rast nuk duhet ta shpëlani gojën nëse ka gjakderdhje!
 • Një javë para dhe pas operacionit nuk duhet të merrni ilaçe kundër dhimbjeve që përmbajnë ASS (i qetësues tipik i bazuar në ASS: Aspirina), pasi ato rrisin rrezikun e hemorragjisë.
 • Sillni një listë të barnave që zakonisht i merrni në intervistën konsultative.
 • MOS KONSUMONI DUHAN! Mund të pini duhan vetëm nëse vërtet nuk ka rëndësi nëse operacioni duhet të ketë një rezultat të suksesshëm apo jo.
 • Organizoni transportin tuaj. Jo vetëm që anestezia lokale dhe ilaçet kundër dhimbjeve pakësojnë përqendrimin, por edhe vetë situata stresuese ka një efekt negativ në aftësitë psikomotorike.
 • Vishni rroba të thjeshta dhe komode.
 • Pas ditës së tretë duhet të ndjehet një përmirësim. Nëse dhimbja dhe ënjtja duhet të vazhdojnë, mos hezitoni të kontaktoni mjekun tuaj.
 • Dhe na besoni: pas kryerjes së operacionit, pothuajse çdo pacient pretendon se aspekti më i keq ishte frika para operacionit!
Çfarë është një veneer?
Ne kemi apartamente në qendër të qytetit për një çmim të arsyeshëm dhe kemi marrëveshje me hotelet lokale. Shumica e kostove janë rreth 25-40 € për një natë në një apartament në qendër të qytetit. Hoteli fillon nga 30 € për natë. Transporti për në dhe nga aeroporti i Tiranës dhe nga apartamenti në klinikë është FALAS. Koha e qëndrimit varet nga trajtimi. Edhe me shpenzimet për akomodimin dhe udhëtimin, kursimet tuaja duke zgjedhur My Dental Tourism do të jenë ende të mira, rreth 70-80%.

KontaktoniMe DentiCare

Rezervoni Tani Me
Stomatologun juaj

Nëse dëshironi të rezervoni një vizitë, thjesht plotësoni formularin. Ne do të kontaktojmë me ju në një kohë të shkurtër!  https://mydentaltourism.com/wp-content/uploads/2023/06/logo-png.png

  Ne jemi një ekip miqësor dentistësh që punojnë së bashku për të siguruar që ju të merrni trajtimin më të mirë që ju nevojitet.

  Disponueshmëria
  Shqipëri
  Tirana | Lushnje
  Orari i hapjes
  E Hene - Diel : 08:00- 20:00
  Orari i hapjes
  E Hene - Diel : 08:00- 20:00

  Copyright @ 2023 My Dental Tourism. UPTC – Sh.P.K

  Copyright @ 2023 My Dental Tourism. UPTC – Sh.P.K

  Need Help? Chat with us